Adventskalender

Det var precis på håret men nu har årets adventskalender blivit upphängd och klar - imorgon startar lucköppningen! Vi hade en liknande kalender hemma när jag var barn. Då bestod presenterna av russin, äpplen och nån liten godisbit. Själva kalendern hade mamma gjort. 

Att göra en hel kalender kändes tidsödande så jag skickade iväg min man till Village för att köpa en färdig variant. Enkel och fin. Och jag passade på att handla lite krimskrams på närmsta galleria igår. Sen ägnade jag närmare två timmar åt att göra små paket. Lite terapi sådär på eftermiddagen.


Men det blev riktigt bra! Jag fick klura en stund innan jag listat ur var jag skulle hänga upp den. Vi bor ju rätt litet och har väggar som är omöjliga att borra i så jag hade ingen lust att göra nya hål i väggen. Lösningen blev att hänga den över sovrumsdörren. Jag hittade ett gammalt tyg som jag haft som som sänghimmel för flera år sedan och klippte två rektangulära bitar som jag fyllde med dekorationsglas. Det blev perfekta tyngder.




Färdiga resultatet!


Finns det inte på facebook har det aldrig hänt

Jag är en aktiv användare av facebook sen 2007. Ganska rejält aktiv till och med. Jag är inne en massa gånger varje dag och kollar status, tittar på vänners fotoalbum, skickar meddelanden och håller mig på så vis uppdaterad om vad som händer mina vänner runt om i världen. Jag älskar och hatar facebook. Jag älskar hur enkelt det är att hålla kontakten med gamla vänner som man inte träffar så ofta längre. Men jag hatar informationshetsen.

Mitt ogillande av facebook har sin grund i detta ständiga publicerandet av bilder, incheckningar och statusuppdaterníngar för att ingen nånsin ska missa något som händer i ens liv. ALLT ska dokumenteras. Det är ett nytt statusmeddelande när man kommer till restaurangen, tillsammans med en incheckning med samtliga som är med, statusuppdatering när kyparen kommer, när vinet anländer till bordet, till förrätten, huvudrätten, toalettbesöket, efterrätten och så en utcheckning när man lämnar restaurangen. Med tillhörande bilder såklart som bara skriker "titta vad roligt vi har tillsammans!".

Jag kan inte låta bli att undra om inte själva upplevelsen förtas av att man är så fokuserad på vad man ska skriva och publicera på facebook. Nu låter jag väl gammal och bitter igen men det må så vara. Men jag förstår verkligen inte det här!


Onlineshopping

Hösten är, förutom att vara en mycket trevlig årstid, en tid på året då det blir många presentköp för min del. Flera nära vänner och familjemedlemmar fyller år. Sen fyller maken år. Sen kommer farsdag, vår bröllopsdag och därefter ytterligare ett par födelsedagar före julen. Puh...

När orken tryter är det svårt att hitta tillfälle att gå i affärer, även om jag normalt sett gillar det. Men inget problem som inte har en lösning - jag har blivit ett fan presentshopping online. Dessutom slipper man påträngande försäljare. Mitt nya intresse har dock lett till att jag numera kan mitt visakortnummer utantill. Samt giltighetsdatum och CVC-kod...


Dessa jäkla försäljare...

Jag gick in i en galleria på vägen hem från mitt tunnelbaneåkande. Tänkte att har jag klarat av det så fixar jag en stund bland folk trots lunchrusning. Och visst gick det bra. Men jag hann inte mer än 20 meter in förrän den första unga killen stegade fram med ett "Hallå fröken, vilken operatör ringer du med?". Jag är av åsikten att det är oförskämt att ignorera någon så jag hälsar tillbaka men lägger snabbt till att jag inte är intresserad av några mobilerbjudanden för stunden. Hade denna försäljare nöjt sig med det svaret hade allt varit väl, men det gör han ju inte. Jag går vidare och han fortsätter mala på om något erbjudande tills jag inte hör honom längre.

När hans röst tystnat ser jag en bit bort ytterligare några unga personer vid en provisoriskt uppställd försäljningsdisk, letandes efter nya offter. Jag lyckas hitta en man som går åt samma håll som mig och går i skuggan av honom förbi så att han är den som fångas av ett glatt "vilket elbolag har du?". Glad över att ha undkommit ytterligare en attack råkar jag springa rakt in i en ung tjej som räcker fram ett litet jospaket till mig samtidigt som hon med ett leende frågar mig om jag är nöjd med min mobiloperatör. Vid det här laget hade jag hunnit vistas hela två minuter i gallerian så jag borde kanske inte varit förvånad.

Jag blir vansinnig på dessa försäljare! Ja, det är unga människor som behöver ett jobb, men när någon inte lyssnar till ett "nej, tack" blir jag arg. Vill jag byta mobiloperatör eller elbolag så gör jag inte det i en galleria. Jag är där för att shoppa. Eller möjligtvis för att ta en fika. Lämna mig ifred!


Tar nya tag

Barnet är friskt, maken är frisk, jag är dyngförkyld, solen skiner, det borras i väggarna och jag ska ut och åka tunnelbana. Tjihoo! Men jag kan inte gärna komma till terapeuten imorgon utan att ha åstadkommit något den senaste veckan. Då kan jag lika gärna ligga nerbäddad i soffan. Och det vill jag inte. Nu tar jag nya tag på vägen mot ett bättre mående!


Första advent

10 plusgrader, regn och blåst - glad första advent! Nej det är onekligen svårt att frambringa någon form av julkänsla i det här vädret. Det är så mörkt och trist och grått... Vi hade tänkt att ta en tur till den lokala julmarknaden men det kändes inte särskilt lockande. Så det blev en shoppingrunda med bilen och glöggmingel hemma hos goda vänner istället. Ska försöka få upp julstämningen under veckan som kommer. Kanske till och med städa lite här hemma. Vi har ju i alla fall det fantastiska mästervärket från igår - pepparkakshuset!



Ingen adventsstake än. Dock ett doftljus med aningens för stark doft.


Lite adventsfeeling

Tänkte att jag och dottern skulle trixa ihop pepparkakshuset som blev kvar här hemma (omonterat) efter förra helgens besök. Problemet är bara att jag egentligen gillar att ha det rätt snyggt. För den som undrar hör snyggt och 2-åring inte ihop. Så jag började på egen hand för att fixa grunden. Sen fick jag inse att det var nog med snygghet och jobbade därefter i rask takt. Jag spritsade glasyr för allt jag var värd. Försökte få till istappar men när det började droppa var dottern framme med sina små fingrar och samlade snabbt upp det som rann. Smask smask. Några prydnadsstenar, det vill säga non stop, hann hon stoppa i munnen innan hon insåg att det var väldigt äckligt och spottade ut den bruna sörjan på golvet. Dekorera var däremot hennes grej. Det höll vi på med en bra stund. Sen fick det vara nog innan pepparkakshuset åkte upp på en byrå innan den blev till en rivningskåk.

Svettigt men roligt!








Vitmossan fick tjänstgöra som bomull.


Jag håller på att bli gammal

Jag har motvilligt stängt av TV'n. Jag har fastnat i B-filmsträsket! Igår stod film efter film på i bakgrunden, hela dagen. Jag kollade filmer samtidigt som vi myste, lekte, åt, fikade... ja hela dagen. Imorse när vi klev upp så fastnade jag framför ytterligare en film. Jag skulle kunna bo i vår soffa just nu. Men det känns inte särskilt produktivt. Så istället har jag startat några tvättar nere i tvättstugan. Då får jag distraktion samtidigt som vi får lite välbehövligt rena kläder.

På tal om kläder så fick jag tillfälle att känna mig som en tant härom veckan när jag köpte ett nytt linne. Jag hittade ett lite längre, svart linne som jag tyckte skulle vara perfekt att ha under en klänning jag har. En sån klänning som är aningens för urringad för att kännas bekväm när jag är civil på jobbet (tänk på jobbet i mitt fall är på ett sjukhus). Tjejen som tog betalt av mig tittade på plagget och sa nåt i stil med att det var sååå snyggt och att hon hade flera likadana i olika färger. Och det bästa med det var att det går att använda som klänning också. Jag tittade frågande på henne och undrade om hon tagit fel på linne, för det jag provade gick just så pass över rumpan. "Nämen det är skitsnyggt! Med ett par tights under gör det inget att det är kort." Jag tänkte i mitt stilla sinne att det minsann inte alls går för sig för jag är inte 12 år längre. Men det sa jag inte till henne utan jag hummade till svar. Inte ens på en 12-åring är det snyggt med tights och för kort "klänning". Det är inte snyggt på NÅN, tänkte den 32-åriga tanten...

Tack Canal+!

Just i denna dag är jag mycket tacksam för att Canal+ har frivisning. Räddaren i nöden med ett barn som hostar så att hon kräks samtidigt som maken sitter i möten. Nu hålls vi båda relativt nöjda. Hon berättar för mig vad som händer i filmen - "De åker bil!" "Han sitter fram." "Titta mamma, de äter!" "Jag behöver glasögon." Nåväl, det sistnämnda har nog inte så mycket med filmen att göra... Men vi fortsätter roa oss bäst vi kan.

Det går bra nu

Vilken härlig morgon! Dottern har hostat hela natten och blir hemma idag. Jag började dagen med att nakenchocka grannarna. Allt tack vare att dottern inte tyckte att jag skulle få vara ifred i badrummet samtidigt som gardinerna i vardagsrummet inte var fördragna och gav full insyn. Det kändes fint att få ögonkontakt med grannen samtidigt som jag står och borstar tänderna, naken i ett väl upplyst badrum.

Eftersom jag vet med mig att det kommer att bli en lång dag hemma passar jag på att lägga en ansiktsmask innan duschen. Vi sitter i soffan med morgonrock på och äter frukost när det knackar på dörren. Jag förstår att det är byggarbetarna som vill komma in och inser att jag har två val - att kasta både mig och dottern in i badrummet och låtsas att jag inte hör dem eller bita ihop och öppna dörren. Jag väljer att öppna dörren. De två stackars männen ser lätt besvärade ut och vet inte om de ska våga gå in eller vända om. Men jag låtsas som att det är det naturligaste i världen att öppna dörren för okända människor iklädd morgonrock och med ansiktsmask på.

Det här bådar gott. Klockan är inte ens 10 än... Det går bra nu.

En gnutta insikt

Jag har funderat mycket över om jag hade kunnat undvika att hamna mitt i detta utmattningssyndrom. Vad jag hade kunnat göra annorlunda. Men hur jag än funderar över det så återkommer jag till att jag nog inte hade kunnat göra så mycket. Jag tror i ärlighetens namn inte att det går att hindra en annan människa från att göra misstag. Man behöver göra sina egna misstag och förhoppningsvis lära sig från dessa. Det hjälper föga att några lite försiktigt påpekar att man kanske har lite för mycket på sitt bord. För det är desto fler som står och hejar på. Som applåderar framstegen och följer en med glada hejarop hela vägen in i väggen.

Sen tystnar applåderna. Och kvar står jag med en sjuhelsickes massa inre konflilkter. Konflikter mellan karriärkvinnan och barnet. Konflikter mellan den jag vill vara och den jag är. Och jag måste hitta ett nytt sätt att leva på.

Jag tror att det här kommer att leda till något gott. Att jag kommer att komma ur det här som en starkare, klokare människa. Men vägen dit tycks lång.


Jag tjuvstartar

När jag var liten älskade jag julen. Jag började sjunga julsånger i september och fortsatte till mars. Under hösten "lånade" jag sånt som tillhörde andra familjemedlemmar, slog in i små paket och gömde dem i en låda för att sedan dela ut klapparna på julafton. Det blev många glada återseenden kan man säga. Vi ägnade tid åt att baka julgodis och klädde granen dan före dan. Det var helt enkelt väldigt en väldigt mysig tid på året.

Någon gång i tonåren började jag tycka att julen var rätt jobbig. Det var väl helt enkelt inte lika spännande att umgås med familjen längre. Kompisar och pojkvänner stod högre i kurs. Under de senare tonåren började jag ifrågasätta kristendomen i stort. Och jag insåg att jag fick ställa mig till den skara som inte är troende. Sen var det det här med den totala köphysterin. Jag känner ett stort obehag över det faktum att vi lägger galet mycket pengar på julhandeln varje år, samtidigt som det finns så många människor som lever i fattigdom. Så för mig kändes det under många år bäst att jobba över julen. Då slipper man den värsta julhetsen och får ägna sig åt att göra julen lite bättre åt de som inte är hemma med sina familjer. Jag har jobbat både på julöppna caféer, ett avlastningsboende och på senare år som sjuksköterska.

Nu fungerar det inte längre att jobba sig igenom julhelgen. Jag vill att vår dotter ska känna att julen är mysig. En tid då vi får lite andrum mitt i vintermörkret. Då vi hinner umgås med familj och vänner. Så vi julpyntar lite lagom. I år blir det till och med en julgran! Och vi köper några julklappar. Jag ser fram emot att julpyssla - baka pepparkakor och lussebullar, göra ett pepparkakshus och kanske några dekorationer till granen. Och jag hoppas kunna förmedla lite julkänsla till dottern.

Jag har redan tjuvstartat julen med en hyacint på köksbordet.


Måste man älska att vara föräldraledig?

Innan jag fick barn trodde jag att jag skulle bli en sån mamma som älskar att vara hemma. Som skulle gå och fika med mina vänner och deras bebisar, pyssla i hemmet, kanske baka emellanåt, gå på öppna förskolan och där emellan bara mysa. Och som gärna skulle vara hemma tills barnet var åtminstone två år. Along came the child... och med henne kom verkligheten ifatt mig.

Kanske hade denna tid tett sig annorlunda om jag haft en latte-bebs - en sån där nöjd bebis som är fullkomligt tillfreds med att sitta stilla i ens knä, lekandes med sin bitsak, eller som ligger i vagnen och jollrar förnöjt. Som sover i vagnen eller i soffan och inte nödvändigtvis på mig. Nu har min dotter aldrig varit en latte-bebis och jag är väl i ärlighetens namn ingen direkt latte-mamma heller. Men jag kan inte påstå att jag njöt av föräldraledigheten.

Jag roade mig bäst jag kunde på dagarna. För det är klart att det var jag som behövde roas - dottern kunde inte bry sig mindre ifall vi var hemma eller på vift. Jag träffade vänner och deras barn. Fika var dock uteslutet. Möjligen om jag stod upp och skumpade bebisen samtidigt. Men mest bar jag runt henne hemma. Och ammade, vaggade, vyssjade, torkade kräk, försökte få i mig mat, bytte bajsblöjor till förbannelse och önskade mig en stunds lugn och ro. Jag drömde om att få sitta med en kopp kaffe eller ett glas vin, långt bort från gnällande barn. Jag är helt enkelt inte särskilt road av små barn. Och jag tycker att det är ganska tråkigt att vara hemma. Jag saknade den intellektuella utmaning som jobbet innebär under den här perioden.

Numera älskar jag att hänga med min dotter. Valmöjligheterna blir klart fler ju äldre hon blir. Och hon är dessutom otroligt rolig. Om det blir fler barn i framtiden ska det bli intressant att se hur jag upplever nästa föräldraledighet.

Godmorgon världen!

Jag kan nog inte med ord beskriva hur välbehövligt det var att få sovmorgon. Det har varit saker som behövt göras på förmiddagarna i närmare en veckas tid nu och det känns. Men idag stängde jag öronen för hamrandet i fasaden och sov vidare. Nu ska jag samla tankarna med hjälp av min trogna följeslagare.


Energilös

Efter några förhållandevis aktiva dagar i kombination med en febrig dotter är jag totalt energilös. Har haft besök av mina föräldrar vilket alltid är trevligt men det hade vart klart mycket roligare om dottern varit frisk och kunnat gå på utflykter med mormor och morfar. Trött mamma och mammig dotter är en dålig kombo. Vi har tittat otroligt mycket dålig TV, pusslat, ritat, pärlat, klistrat och lekt med playdough tills krafterna rann ut i sanden. Mina alltså. Dottern har hålllit låda trots närmare 39 graders feber. Idag har jag legat i sängen mest hela dagen medan min mamma har roat barnet, tack och lov. Som om det inte räckte med att jag känner mig som en urvriden disktrasa så har jag fått nån låsning i nacken som gör ont som bara den och göra mig illamåande. Men snart kommer maken hem och ordnar lite mat till oss. Ska försöka att inte gnälla så rackarns mycket. Återkommer när krafterna återvänder.

Vad är problemet?

Ibland stöter jag på människor, antingen i verkligeheten eller i overkligheten på nätet, som har en förmåga att alltid hamna i konflikter med andra människor. Som alltid tycker sig bli orättvist behandlade och har en förmåga att börjar bråka med sina vänner och bekanta. Gång på gång. Och som ett resultat av detta säger de upp bekantskapen, för evigt eller för en tid, med sina vänner. Vareviga gång är det den andra personen som har gjort fel. Det är alltid den andras fel. Aldrig någonsin kan dessa människor se till sig själva och sin del i konflikten. Och när jag möter dessa människor vill jag bara skrika SE DIG SJÄLV I SPEGELN. Vad är den gemensamma nämnaren i alla dessa konflikter?


Invasion

Idag är en sån dag då jag försöker hålla ihop huvudet och inte så mycket mer. Jag fastnade i en tankespiral om hur någon eller några skulle lyckas ta sig in genom masonitskivan som utgör en stor del av vår sovrumsvägg för tillfället och kunde inte somna igår kväll. Jag hann i mina tankar gå igenom en mängd olika scenarion och alla slutade mer eller mindre illa. Inte för inkräktaren men för oss som bor här. Det blev liksom bara värre och värre. Och självklart förstod jag att det var just vår lägenhet som skulle invaderas av mördare och inbrottstjuvar (det var multitalanger som skulle ta sig in). Så nu är jag otroligt seg i huvudet. Allt har gått mycket långsamt. Det får helt enkelt vara en sån dag.


Trädgårdsdrömmar

Sprang på denna julbock igår och började drömma om en egen liten trädgård. En liten bara. Där skulle jag ha blomsterrabatter och krukor med kryddor att pyssla med på sommaren. Kanske bärbuskar och något äppelträd.  Och nu vill jag ha den här bocken i min trädgård.


Att acceptera och gå vidare

Jag skulle tro att det inte finns en människa på denna jord som inte går igenom en eller flera livskriser genom åren. Det behöver inte nödvändigtvis innefatta ond bråd död, även om just den punkten är oundviklig för oss samtliga, utan kan röra vad som helst. Sen tycks en del människor väldigt förskonade medan andra drabbas hårt. Något av det svåraste man gör när man hamnar i en kris är att acceptera det som händer.

Jag brottas med detta dagligen. När det här började hade jag fullt upp med att överhuvud taget ta mig igenom dagen. Och det var ingen enkel uppgift. Men där låg mitt fokus - sova, äta, vila, ANDAS!! Det fanns inget utrymme att fundera över vad jag skulle kunna göra istället. Med tiden har det blivit enklare att ta sig igenom dagen, helt klart. Jag vaknar, duschar, äter, promenerar, vilar, hämtar på förskolan, lagar lite mat och gör emellanåt en utflykt med följeslagare. Och jag brottas med ångesten genom allt detta. Och visst blir det lättare. Men jag hade en föreställning om att jag skulle må så mycket bättre nu än vad jag gör. Och jag har otroligt svårt att acceptera att jag befinner mig just här, där jag är.

Faktum är att jag inte kan påverka att jag hamnat i den här situationen. Det hjälper mig inte att jag nu kan se de varningssignaler som jag då inte riktigt såg. Nu befinner jag mig mitt i en situation som är som den är. Det enda jag kan göra är att försöka acceptera det som händer och gå vidare. Jag kan inte påverka det som redan hänt, jag kan bara påverka hur jag agerar från och med nu. Men jäklar så svårt det är!


Frisk luft och julkänslor

Jag blev idag lockad ut i den friska luften av två vänner samt en liten bebis. Jag blev hämtad med bil och vi åkte till Ulriksdals trädgård och åt fantastiskt god buffé. Sen promenerade vi ut mot slottet vid Edsviken och hann med att fingra lite på julkransarna som börjat ta plats bland alla blommor. Det var välbehövligt att komma hemifrån i några timmar och se något annat än min egna stadsdel.



Vegetarisk buffe.


Ett fåtal av alla kransar.


Speaking of ordbajseri

Jag anser mig vara en rätt social varelse. Jag gillar att ha människor omkring mig. Och då helst vänner. Nya bekantskaper är också trevligt. Men jag har en förmåga att drabbas av akut ordbajseri när jag träffar för mig främmande människor. Särskilt när det är människor som jag vill göra nåt slags gott intryck på, till exempel kollegor på en ny arbetsplats. Jag vill då gärna framstå som en person som har något att säga, som är intressant. Men min vilja att vara just intressant i dessa lägen gör att det låser sig. Totalt. Och plötsligt börjar min hjärna gå på högvarv i jakten på ett intressant samtalsämne. Då blir det liksom inget bra. Jag hör mig själv säga de mest  intetsägande sakerna. Jag fastnar i en historia utan poäng, som dessutom aldrig tycks ha ett slut. Med lite tur blir jag avbruten av den andra personen i fråga. Annars får jag avbryta mig själv. Ursäkta mig med att jag behöver gå på toaletten eller nåt. Då kan jag gå undan en stund och klura på nya intetsägande samtalsämnen att bombardera min nya bekantskap med.


Palla rabarber

Jag hittade en bild från i somras då vi var ute på landet tillsammans med min familj. Vi skulle göra rabarberpaj men insåg att våra egna rabarber var ena sorgliga stackare. Så vi tog bilen till min kusins stuga en liten bit bort och pallade rabarber från deras tomt. Älskar grannar med rabarber!


Ur led är tiden

Jag har inte många tider att passa under veckorna. Hämtningar dagligen klockan fyra samt träff med terapeuten en gång i veckan. Sen har jag återbesök till läkaren var tredje eller fjärde vecka. Ändå lyckas jag på något sätt blanda ihop tiderna så att ingenting stämmer. Idag kom jag till läkarmottagningen klockan tio i elva, i god tid. Kvinnan i receptionen tittar på mig och säger att jag skulle varit där en timme tidigare. Jag fattar inte hur jag kan vara så korkad att jag inte prickar in rätt tid. Nu löste det sig till det bästa ändå eftersom min läkare hade ett inställt möte den tid jag trodde att jag skulle vara där. Men för en som är väldigt noga med att passa tider känns det pinsamt.

En balkong blir till

Jag avskyr att behöva tänka på vad jag har på mig här hemma. Vi bor en halv trappa upp och har därmed viss insyn. Både från gatan utanför och från fastigheter runt omkring. Och jag skiter högaktningsfullt i om någon råkar titta in genom vårt fönster samtidigt som jag går naken in i köket för att hämta ett glas vatten eller traskar från badrummet till sovrummet efter en dusch. Det är inte så att jag står och trycker tuttarna mot fönstret. Jag brukar inte ens tända lampan i köket om jag nu är naken. Jag anser att man måste kunna känna sig fri att gå klädd eller oklädd som man önskar i sitt hem.

Nu har vi i två veckor haft byggarbetare som kommer och går under dagens lopp och jag har fått tänka om. De bankar förvisso rejält på ytterdörren först och vrålar "BYGGARBETE!" när de kommer in om man inte själv hinner öppna dörren. Men det innebär att jag måste tänka på att hela tiden ha kläder på mig. För även om jag är relativt obrydd så känns det inte riktigt okej att öppna dörren i byxor och bh. Det är ju trots allt deras arbetsplats vi snackar om. Men jag har lite svårt att slappna av här hemma. Är alltid lite på vakt eftersom att jag aldrig vet när de kommer in.

Men så bankar någon på dörren och jag öppnar. En man går in i sovrummet och börjar såga i väggen så det står härliga till. Jag står emot min inre ordbajsare och håller mig undan. Vill ju inte att han ska såga av sig nån kroppsdel som följd av att jag står och stör honom. Så är han klar och vips så har vi två tjusiga skåror i sovrumsväggen och jag är åter ensam hemma.

Det kommer bli så otroligt bra när det är klart men för stunden känner jag mig lite som en gäst i mitt eget hem. Men det finns i alla fall en stor fördel med detta eviga borrande - jag hör inte längre vad jag tänker!


Ömhetsbetygelser på facebook

Jag kan inte låta bli att förundras (eller kanske snarare förfäras) över dessa par som envisas med att skicka ömhetsbetygelser till varandra på facebook. Par som lever under samma tak. Det är alltså inte så att de aldrig ses och inte har möjlighet att säga detta direkt till personen i fråga. Men så kommer dessa puttinuttiga meddelanden i tid och otid och jag undrar för vem detta skrivs. Varför har man ett behov av att meddela samtliga vänner något som bara rör ens respektive? Varför pratar man inte direkt med varandra istället?

Jag har en teori om att det är samma personer som skriver dessa meddelanden till sin partner som skriver till sina vänner om sånt som kanske vore lämpligare att säga face to face. Som att gratulera till en graviditet när det inte riktigt är offentligt, för att riktigt visa hur goda vänner man är - I'm the chosen one! Eller som absolut måste gratulera sina vänner på födelsedagen även på facebook, som om det inte riktigt räknas att man ringt eller skickat sms. Det syns ju inte utåt. För det som inte finns på facebook har aldrig hänt, eller?!


Tänkvärda ord för en orolig själ

Sitter och läser igenom ett häfte som jag fick från min terapeut och fastnade för några rader. Här fritt sammanfattat av mig, därav inga citationstecken. 

Alla känslor innehåller en impuls att göra någonting. Precis som andra informationskällor kan känslor ha fel. En känsla är bara en känsla. Den ger en bild av verkligheten - men den bilden behöver inte vara sann.

There you go! Nu ska jag gå vilse på Spotify.


Tacksamhet

Som kvinna får jag ofta höra att jag ska vara tacksam för att jag lever med en man som är en engagerad pappa. Som går med barnet till lekparken, som hämtar och lämnar på förskolan, som sköter läggningar och mornar i lika stor utsträckning som mig. Som utan att gnälla sköter hem och familj när jag blir sjuk. Som anser det är självklart att dela på ansvaret i hemmet (även om vi kan ha olika uppfattning om vad detta ansvar ska innefatta) och som ser till att vi båda får egentid när vi behöver. Och visst är jag glad att jag lever med denne man, just för att han är den han är. För att jag älskar honom. Men tror ni att han någonsin fått höra att han ska vara tacksam för att han lever med en kvinna som är en engagerad mamma? Skulle inte tro det. Ska jag verkligen vara tacksam för att min man är en fullt fungerande, tänkande människa? Borde inte det vara det normala?!


Arla morgonstund

Helgmornarna är numera mina. Jag har fem dagar i veckan att ägna mig åt återhämtning. Även om byggarbetarna gör det svårt. Men jag kan inte gärna be dem skjuta upp balkongbyggandet bara för att jag har behov av vila och återhämtning. Kanske ska be dem vara lite tysta bara... Idag har det varit en mycket mysig morgon. En sån morgon då dottern är utsövd och glad och roar sig själv. Bara en sån sak. Jag fick ligga och vila på soffan medan hon drack välling till bolibompa. Sen hämtade hon en massa ballonger från sitt rum, slängde dem över mig och började sjunga "ja måman leva". Då vet man att det är dags att vakna på riktigt.

Håret dag... 12?

Jag har tappat räkningen! Men jag gissar att det börjar närma sig två veckor nu. Mitt schampofria liv that is. Idag ser jag mest ut som ett skatbo i huvudet. Jag använde ett tvättbalsam blandat med aloe vera-gel igår som förmodligen var för tungt för längderna. Så det blev liksom lite frissigt och flygigt och rakare än vanligt. Men blankt och fint. Nåväl, jag fortsätter prova mig fram. Och jag ska läsa mig till hur jag ska få mera fukt i längderna. Kanske vore en ordentlig inpackning på sin plats!

Min man, som varit väldigt skeptisk till mitt nya sätt att hantera mitt hår, är än så länge nöjd. Jag har inte pressat honom på information om hur han tycker mitt hår ser ut men det kommer.


Det här var alltså igår, efter balsamtvätt. Idag är det rakare och ostyrigare.


Ankan

Vi brukar ofta rita här hemma. Det är ett enkelt sätt att roa dottern. Och jag roas av att höra henne berätta om vad det är hon ritar. Jag får ta del av hennes tankar. Och det är väldigt fascinerande! Härom veckan satt hon och ritade medan jag tittade på. Efter en stund tyckte hon att jag var lite väl inaktiv och följande konversation utspelade sig: 

Barnet - Mamma rita mellanbocken bruse!
Jag ritar och visar henne (till vänster i bild om det nu råder någon tvekan).
Barnet - Det där är INTE mellanbocken bruse. 
Jag - Nähä, vad är det då?
Barnet - Det är en anka!
Jag vet att jag inte är nån picasso men ritar snällt en anka bredvid, pekar och säger "där är en anka". 
Barnet - Nej. Det är mamma anka. Där (pekar till vänster) är pappa anka!



Frågor på det?


Paus

En promenad och en lunch senare känner jag mig något bättre till mods. Och jag slår mig ner för att ta dagens första kopp kaffe. Egentligen är det väl ett hån mot kaffe att kalla det jag snart ska dricka för just det. Det är mest varm mjölk med en skvätt bryggkaffe i. Men nu ska vi inte va såna...


Fan!

Jag känner mig uppgiven idag. Jag kan inte låta bli att tänka på alla saker som jag så mycket hellre hade gjort än varit i min nuvarande situation. Visst, det är ingen mening med att sitta och bli bitter över att jag inte stannade upp och tänkte efter lite tidigare. Hade jag bara lyssnat på kroppen som fullkomligt skrek åt mig att pausa så hade jag kanske inte varit här. Hade jag bara lyssnat på min magkänsla...

Jag vill känna lust att följa med kollegorna och bowla, att sitta på en restaurang med en god vän och snacka skit och dricka lite för mycket vin, att åka tunnelbana till min frisör, ta en shoppingrunda på Söder, orka skriva klart min uppsats... men jag får ångest vid tanken. Jag är trött och seg och nu börjar jag fan misströsta. Jag har varit så positiv det bara går i situationen och mantrat - det blir bättre!! Och ja, visst blir det bättre men när fan ska det börja kännas bra?! Eller okej i alla fall? Jag känner mig stressad över att sjukskrivningen börjar närma sig sitt slut och det känns som att jag är på samma ställe som jag var för en månad sen. Bra tanken på att gå till jobbet om en dryg vecka känns helt absurd. Hur ska jag ta mig dit? Hur ska jag kunna prata utan att börja gråta?

Nej, jag ska ta min uppgivenhet och begrava mig i en bok om ångesthantering. Det blir nog bra till slut.

Ett ljus i mörkret

Helgen som var köpte vi äntligen två nya lampor till ena fönstret i vardagsrummet. Det var välbehövligt med tanke på att vi under vinterhalvåret lever i nåt slags dunkel i den här lägenheten. Jag ska inte påstå att vi har fullt dagsljus här hemma nu men det blev helt klart bättre.


Hushållerska? Nej tack, jag har redan ett jobb.

Jag är bra på att ha åsikter om hur saker och ting ska skötas här hemma. Allt ifrån inredning till städning, tvätt, bäddning och matlagning. Det finns en anledning till att min man kallar mig köks-Hitler om man säger så. Jag har svårt för att hålla tyst när min man blandar färger hej vilt i tvättstugan eller när han plockar undan i köket men struntar i att torka av spisen. Ibland har jag rätt när jag får mina utbrott men lika ofta har jag inte det minsta rätt. Jag är inte dummare än att jag förstår att saker kan göras på olika sätt. Resultatet behöver inte ens bli detsamma, men det är inte hela världen. Så länge han inte missfärgar min favorittröja. Det har dock bara hänt en gång. Och en gång är ingen gång.

Självklart behöver man komma överens om vad som är en rimlig nivå på arbetet i hemmet. För min del har det betytt att jag fått sänka mina krav. Trots det blir jag ibland irriterad över att min man inte gör det som jag skulle gjort. Jag försöker att bita mig i tungan och tänka att det inte är hela världen. För vad är alternativet? Att gå och efterstäda, plocka, fixa och dona för att få det exakt som jag vill? Eller att göra allting själv? Fan heller! Jag är inte och kommer aldrig att bli någons hushållerska!

Det här blev väldigt tydligt när jag var föräldraledig med vårt barn. Jag var hemma för att ta hand om henne. Inte för att sköta hemmet. Det fanns inte en chans i världen att jag skulle hitta ork till att lyfta ett finger när dottern väl var nöjd och glad. De tillfällena var nämligen väldigt få. Och även om hon varit nöjd och glad hade jag inte velat ägna mig åt hushållsarbete. Jag hade visserligen kunnat tänka mig att börja med middagen om det hade varit möjligt. Men vårt barn var inte riktigt med på noterna. Det som kändes okej att göra var att stoppa in en tvätt eller tre. Dottern var nämligen ett kräkbarn av rang. Så när min man kom hem från jobbet såg lägenheten ut som när han lämnade den på morgonen. Möjligen något större oreda. Samma sak gällde när han var föräldraledig. Stortvätt, städning, matlagning... ja allt sköttes på kvällar och helger.

Det är oerhört viktigt för mig att leva tillsammans med en person som klarar av att sköta hemmet. Som inte är nån jäkla jättebebis. Man kan inte gå runt och bekymra sig över vad som skulle hända om man själv dukar under. Eller för all del vad som skulle hända om man är hemifrån en helg. Det finns nog med saker att oroa sig över här i livet.

På vakt!

Jag börjar förstå hur trött jag faktiskt är. I vanlig ordning väckte maken mig imorse innan han gick iväg med barnet till förskolan. Det har varit "i vanlig ordning" i snart två veckor eftersom det kommer byggarbetare till huset i arla morgonstund. Jag har svårt att slappna av helt här hemma när jag vet att det när som helst kan komma in en främmande människa för att fixelidona i sovrummet. Och när jag inte kan slappna av så kommer ångesten som ett brev på posten. Så har det varit de senaste två veckorna.

Jag förstår om det låter som ett lyxproblem att stiga upp klockan halv åtta, särskilt när man har små barn. Det är ju sovmorgon för tusan! Men om man räknar in varför jag är sjukskriven och att sömnen är otroligt viktig för mig just nu så kanske det är lättare att förstå. I två dagar har jag väntat på att bilningsarbetet i fasaden ska komma igång. De ska alltså göra ett antal stora hål för själva balkongdörrarna. Det säger sig självt att det kommer att låta ordentligt och att mina möjligheter att vila på dagtid kommer att minska drastiskt. Jag försöker se det som ett tillfälle att göra KBT-övningar ute i verkligheten eller nåt.

Men åter till morgonen. Jag blev som sagt väckt men kände direkt att jag inte alls mådde bra. Så jag gick och la mig i dotterns säng för att vila lite till. Dit kommer åtminstone inga byggarbetare. Och det funkade över förväntan - jag vaknade kl 12. Utan ångest!

Vad sa du att du sa, sa du?

Det finns olika sätt att ta till sig av kritik. Det finns förvisso konstruktiv kritik och riktig jävla skit-kritik också. Men hur man väljer att bemöta den kritik man får är väldigt olika. Jag önskar att jag vore en sådan person som kunde säga "jaha, säger du det... vad intressant!" när någon kritiserar mitt beteende och varför jag reagerar som jag gör. Nu är jag inte riktigt så.

Min terapeut är bra på att utmana mitt tänkande. Flera gånger har hon kommit med frågor i stil med "Kan det vara så att du helt enkelt har en föreställning om att du ska vara så här när du egentligen är så här?". Och min spontana tanke är "Men det var det mest KORKADE jag hört på länge! Det där är så jäkla långt från sanningen!". Mitt svar blir oftast ett tveksamt "Mmm... jag vet inte...". Men i tankarna är jag så in i helvete upprörd. Det gäller förmodligen all kritik jag får. Jag slår ifrån mig och tänker att den person som ifrågasätter mitt agerande är helt ute och cyklar (och helt dum i huvudet). Sen går en tid och jag tänker tillbaka på det personen sagt med stor irritation. Vissa gånger har jag rätt i mina tankar och den person som kommit med påståendet var kanske ute och cyklade. Men allt som oftast inser jag efter ett tag att det låg en hel del sanning i det hela. Min terapeut är bra på att träffa rätt, för det mesta. Men den insikten dröjer en fyra, fem dagar. Sen slår den mig med full kraft. Som en enda stor aha-upplevelse - "Ja, hon hade ju faktiskt helt rätt! Se på fan!".

Men jag antar att det är så jag fungerar. Och jag kommer ju till insikt till slut. Just nu är jag inne i irritationsfasen. Och har en hel del ångest. Men det har jag ofta ett par dagar efter ett besök. Det blir så mycket att tänka på. Så många nya insikter att konfronteras med. Och så många sätt jag måste utmana mig på. Så jag ränknar med att jag framåt helgen kommer vara mindre irriterad och ha mindre ångest. Om inte tanken på att börja gå tillbaka till jobbet blir för mycket för lilla jag.


Nej, jag vill inte bli din vän!

Som så många andra har även jag fastnat i träsket Wordfeud. Jag har tack och lov ingen iPhone så jag kan inte sitta på tunnelbanan, bussen, stå i kön på ICA eller liknande och spela. Jag spelar på vår iPad. I hemmet. Oftast i soffan. Och jag tycker att det är som allra roligast att spela med någon som är lite aktiv i sitt spelande och inte lägger ett ord var femte timme. Och jag spelar i nio fall av tio mot en okänd motspelare.

Egentligen gillar jag betapet bättre. De har en vettig ordlista. Inte en massa böjningar och hitte-på ord som Wordfeud tycks ha. Och man väljer själv i början av spelet brädets utseende samt tidsram. Har jag 10 minuter att avvara så startar jag ett spel på 10 minuter. Enkelt och bra. Inte en massa avslutade spel. Och där går det inte heller att avbryta ett spel utan att det påverkar din "rating" (nu börjar mitt svenska ordförråd sina... måste bero på Wordfeud). Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att jag borde plocka bort Wordfeud från paddan och bara spela betapet istället.

Men åter till saken. Det som stör mig allra mest (och det här möts man såklart av även på betapet) är när man möter personer som vill bli ens "vän". Jag lägger första ordet och så kommer ett "hej". Så långt är jag med på noterna. Alltid trevligt att säga hej till någon man spelar mot och jag hejar tillbaka. Man hejar och man säger tack för god match eller liknande. Men vissa nöjer sig inte med det. Då kommer ett "e du kille lr tjej? :)))". Jag orkar sällan svara på dessa frågor. Möjligen skriver jag ett "Har det någon betydelse för mitt spelande?". Ja jag är kanske skittråkig men jag vill inte ha nya "vänner". Då kommer ett "du kanske bara e osossial. ääh skit samma!" Ja, jag kanske bara är osocial. Eller så är jag helt enkelt inte intresserad av att chatta med vare sig tolvåringar eller pedofiler. För nu kommer mina fördomar fram, men jag inbillar mig att det är främst de två grupperna som börjar chatta på detta forum. Jag vill inte bli din vän! Jag vill bara ägna mig åt en stunds förströelse i form av spelande.


Vad säger din röst om dig?

Det är lustigt vilken bild man får av en person enbart genom att lyssna på dennes röst. Igår förmiddag satt jag i soffan och läste tidningen med TV'n på i bakgrunden. Så hör jag en välbekant stämma från radion och tittar upp ifrån min tidning. Det tar mig en stund innan jag kopplar att rösten verkligen hör samman med den man som sitter vid bordet på Nyhetsmorgon och samtalar. Det är Henrik Torehammar från Brunchrapporten i P3. Han hörs och syns säkerligen även på annat håll, men det är därifrån jag "känner" honom. Hans stämma följer med mig på mina dagliga promenader. Och genom att lyssna på honom har jag också byggt upp en bild av hur han ser ut. I mitt huvud är han en ganska liten person. Liten som i kort och finlemmad, inte liten som i obetydlig. Jag har tänkt mig att han ser ut ungefär som Pekka Heino (från SVT) av någon anledning. Fast kortare då. Men det är inte den bild jag har av honom som möter mig i rutan. Han är både mer bredaxlad och och större än vad jag trott. Det blev helt fel!

Idag fanns han i mina lurar igen. Och jag har inte riktigt lyckats koppla ihop hans egentliga utseende med hans röst än. Jag får väl googla bilder på honom så ska väl poletten ramla ner snart. Nu börjar jag.


Bild lånad från sr.se/brunchrapporten


Hur tänkte de nu?

Återigen en promenadbetraktelse. Inte så konstigt kanske, det är under mina promenader jag rensar huvudet på all skit och tar in nya tankar. Och då är jag extra uppmärksam på vad som händer omkring mig. De senaste månaderna har Stockholm beskurits och krattats inför vintern. I små trädgårdar och stora parker. 

Längs en gångstig strax under Essingeleden ser jag ett träd som beskurits ordentligt. Det är ett kraftigt träd som jag inte tänker artbestämma, av den enkla anledningen att jag inte kan det. Men stort är det. Det är inte så mycket beskuret inför vintern som för att undvika trädgrenar som sticker ut på vägen. Inget konstigt med det om det inte vore för sättet de sågat av grenarna. Grenstumparna som är kvar pekar rakt upp och är spetsiga. Och här nånstans börjar mina tankar spinna iväg. Någon får sladd på bilen i hög fart, bilen voltar och flyger av vägen och landar... ja, rakt på dödsfällan. Det förstår väl vem som helst!



Plötsligt händer det...

Efter att ha tittat på Ariol på youtube för femtioelfte gången den här veckan upptäcker jag att dottern sitter och sover mot min axel. Kl 19:10. Har inte hänt på många många veckor. Nu räknar jag med uppstigning kl 06 imorgon bitti!


Håret dag 7!

Jag har nu kört med balsammetoden i en veckas tid. Eftersom jag är en sån total nybörjare på det hela har jag ränkat med ett och annat bakslag på grund av skit bakom spakarna. Och idag anar jag mig till en hel del skit! Jag gjorde misstaget imorse att blöta håret utan att vare sig massera hårbotten eller se till att skölja ur längderna ordentligt. Så nu ser det flottigt ut och hårbotten kliar. Klantigt! Och några bilder på fanskapet tänker jag inte lägga ut, utan jag bjuder på gårdagens hår istället. Nu är nya balsam inhandlade för att fortsätta testa mig fram och så ska jag se om jag kan läsa mig till några mirakelkurer för eftersat hår på lockig.se



Håret dag 1 - två dagar efter schampotvätt.


Håret dag 7 - efter balsamtvätt. Det har inte torkat helt här och är alltså inte flottigt. Och lockarna håller sig bra.


Sätter igång med nya experiment imorgon.


Ge mig snö!

Härom dagen när jag lämnade vårdcentralen blev jag stoppad av en man i rullstol. Han frågade åt vilket håll jag skulle och bad mig sedan att skjutsa honom dit. Han var förmodligen inte mer än 55 år men såg ut att vara många år äldre än så. Jag föreställer mig att han levt ett hårt liv. Så jag styrde rullstolen framför mig och vi småpratade. Sa att det var en vacker dag, trots att höstlöven nu ligger i bruna, blöta sjok på marken. Skönt med lite värme också. Så började vi prata om den globala uppvärmningen. Om obehaget i att det faktiskt är varmt så pass långt in i november. Om kylan och snömängden i Stockholm de föregående två vintrarna. Om alla naturkatastrofer som tycks avlösa varandra. Om var det hela ska sluta. Och vi konstaterade båda att vi är glada över att vi två förmodligen aldrig kommer få veta svaret på just det.

Så även om hösten är härlig vore det trevligt med lite snö nu. När kvällarna är som mörkast ljusar snön upp lite. Dessutom skulle vi få börja använda pulkan igen och det ger mig visst hopp om att promenaderna hem från förskolan kommer att gå lite smidigare. I alla fall under en tid. Och allt som kan förenkla hemgången mottages tacksamt! Men framför allt önskar jag mig snö för att det skulle lugna mitt obehag över att det är fel klimat för årstiden.


Vintern 2010


Saker man ser under en promenad

Jag försöker hitta sätt att lära mig att våga stanna kvar i min ångest när den kommer. Ibland går det bra och andra gånger går det mindre bra. Men det går hela tiden bättre. Jag hittar nya sätt att klara detta. Under en period har jag tränat på att tänka på annat än själva ångesten - hur mina vantar känns mot handen, hur de ser ut, vad de är gjorda av för material eller hur löven ser ut mellan mina fingrar. Ja nåt sånt. Härom dagen gick jag fredligt ner mot Vinterviken och tittade på de numera ganska få färgglada löven omkring mig när min blick fastnade vid en särdeles sällsynt buske. På håll såg det ut som att någon slängt en massa skräp i den. När jag kom närmare såg jag att det förvisso inte var något som naturen själv klarar att bryta ner den närmsta tiden men likväl fick det mig att dra på munnen. Vad sägs?


Vanans makt är stor

I dessa balkongrenoveringstider har vi fått tömma vårt sovrum på gardiner, fönsterpryttlar och även en gammal spegel. Den enda spegeln som funnits här i hemmet förutom i badrummet. Den har hängt med länge. Jag fick ärva den av min mormor för väldigt många år sedan. Någon gång under min tonårstid fick jag för mig att den skulle målas. Big mistake! Mycket synd på en vacker spegel. För några år sedan ramlade den i golvet efter att jag varit tvungen att åka ifrån min lägenhet med balkongdörren öppen. Därav det spruckna glaset och den något trasiga ramen. Tyvärr får den inte plats någon annan stans här hemma och den är ordentligt sliten, så den kommer få åka till spegelhimmeln så snart bilen bär mot återvinningscentralen.

Nu när spegeln är bortplockad inser jag att jag har jag sneglat mot den oftare än jag trott. Så snart man öppnar sovrumsdörren möter man sin spegelbild. Med tanke på att hallen ligger intill sovrummet är det således ett enkelt sätt att se om man är alltför taskigt klädd innan man går ut - bara att glänta på sovrumsdörren. När jag rotat klart i garderoben efter kläder tittar jag även då mot spegeln. Jag har stått framför spegeln långa stunder och tittat på min växande mage när jag var gravid med dottern. Den har hängt där i närmare tre år. Och tidigare i veckan tog vi alltså ner den. Och jag kommer på mig själv gång på gång med att titta mot den tomma väggen i sovrummet där spegeln brukade hänga. Jag öppnar fortfarande sovrumsdörren på väg hemifrån för att se hur jag ser ut.


Risbuken på huvudet och promenadkläderna på!


Jag hör ju inte vad jag tänker!!

Det är onekligen svårt att få tid till sig själv och sina funderingar med ett sjukt barn hemma. Idag är hon tack och lov pigg och kunde gå till förskolan. Visst är det mysigt att vara själv med henne när hon är just så pass sjuk att hon är trött och bara vill ligga i soffan och kramas, men att ha ett allt piggare barn hemma samtidigt som ens egna energi tryter är ingen superkombo. Det har dock gått förvånansvärt bra så det får jag ge mig själv en klapp på axeln för. Men idag tänkte jag passa på att vila upp mig inför helgen. Trodde jag alltså. På något sätt verkar jag ha förträngt att balkongbygget just startat i vår förening den här veckan. Så nu sitter jag här i soffan medan byggarbetarna borrar i fasaden. Och det låter så jäkla högt! Men inget ont som inte för något gott med sig. Det låter så mycket i hela huset att varenda tanke jag börjar tänka liksom durrar iväg innan jag hinner fånga den ordentligt. Det är onekligen rätt distraherande. Kanske tar jag mig igenom hela dagen helt utan ångest?

Nåväl, med eller utan borrande i fasaden - jag måste göra min hemläxa inför nästa besök hos terapeuten. Jag vill ju inte komma oförberedd. Så nu ska jag klura på hur jag reagerar i olika situationer, vad det gör med mig och vad som skulle hända om jag försöker agera eller tänka annorlunda. Det kan vara att åka tunnelbana eller att stå i kö i en affär eller vilken situation som helst som ger mig ångest.

Så nu hoppas jag att det nu friska barnet håller sig frisk hela vägen genom halloween-discot i eftermiddag. Ja, så att jag hinner återhämta mig lite.

Efter första balsamtvätten

Jag tvättade håret med balsam igår. Jag använde det jag hade hemma - Garnier Fructis Pure & Shine - och förvånades över hur mycket som behövdes. Jag masserade hårbotten med en massa balsam i flera minuter för att sedan se till att längderna fick sitt. Sen fick det sitta kvar i håret under resten av duschen. Jag drog ut på det hela väldigt länge. Inte särskilt miljövänligt men herregud så skönt med en lång dusch! Sen var det dags att skölja ut det hela länge och väl.

Håret kändes inte särskilt utrett trots att jag "kammade" med fingrarna när balsamet satt i så jag tog lite extra balsam i längderna efter duschen. Då blev det klart bättre men inte optimalt. Men jag tror att jag behöver ett betydligt mer vårdande balsam för längderna i fortsättningen. Tyvärr hade jag ingen äppelcidervinäger hemma. Jag tror att min hårbotten hade mått bra av det. Har läst mig till att 10 delar kallt vatten blandat med 1 del äppelcidervinäger som hälls över håret efter tvätten ska vara bra för att ph-balansen. Ska se till att köpa det innan nästa omgång!

Idag är jag inne på dag 5 på mitt projekt och håret ser ut som nedan (efter balsamtvätt igår kväll).


Jag upplever att lockarna ser betydligt bättre ut nu än vad de brukar göra direkt efter en schampotvätt, då de snarare brukar kännas som vissnande blommor. Platt uppe på huvudet och vågiga längre ut. Jag tycker också att det ser något glansigare ut än det brukar. Men fortfarande lite rufsigt. Än så länge har jag mindre klåda i hårbotten än vad jag brukar ha men det brukar å andra sidan bli värre på dag 3 efter en schampotvätt. Det ska bli spännande att se hur det ser ut efter ytterligare några dagar.

Lite Söderhavet på väggen

Gårdagens eftermiddagssol som plötsligt tog sig fram genom molnen gav oss en härlig söderhavskänsla i vardagsrummet.


På tal om alla vackra färger på hösten

Jag tog en promenad runt Trekanten i förmiddags eftersom jag kommer spendera resten av dagen hemma med febrigt barn. Det är ett av mina topp tio favoritpromenadstråk i Stockholm. Lugnt och skönt och framför allt väldigt vackert runt sjön. På kvällarna håller jag mig borta därifrån eftersom det av nån anledning har blivit populärt med överfall just där. Jäkligt irriterande! Men nu var det inte det jag skulle prata om.

Någon eller några har gjort sitt bästa för att pigga upp den ibland gråa vardagen. Och de lyckades pigga upp mig i alla fall!




RSS 2.0